Untitled Document
 Насловна   mak   eng    


 
18.06.2019 

Профил на општината
 Основни податоци
 Историјат на општината
 Инфраструктура
 Население
Јавни набавки
Општина Чашка
 Надлежности на општината
 Градоначалник
 Општински совет
 Посебни тела на Општината
 Општинска администрација
 Службен гласник
 Опис на услуги и потребни документи за добивање на истите
 Постапка за вработување во ЕЛС Чашка
 Информации од јавен карактер
 Статут на Општина Чашка
Формулари
 Барања
Култура
Невладини Организации
 Фондација ФОКУС
 ЗГ Галеби
Локален совет за превенција
Огласи
ЈПКД "Тополка"
Контакт
Барање

 
Започна акцијата за калемење “ПРОЛЕТ 2011”


     Општина Чашка и Агенцијата за потикнување на развојот на земјодеството од Битола и РЕ Велес по втор пат на територијата на Општина Чашка ја организираат акцијата за калемење на дивата круша - "Пролет 2011".     Акцијата ќе се спроведе  во атарот на селата Витанци, Бусилци и населба Чашка месност долги рид, на која што ќе се облагодарат нови 1000 диви круши со 2000 калема. Свое обраќање до учесниците имаше Градоначалникот на Општина Чашка г-дин Горанчо Пановски и директорот на Агенцијата за потикнување на развојот на земјодеството, г-дин Јордан Кузмановски кои ги охрабрија учесниците и им посакаа пријатна работа и дружење со успех поголем од минатогодишниот.     Според стручните лица од спроведената акција "Пролет 2010" зафатеноста на калемите е над 90%. Преку оваа акција која што ќе трае 14 и 15 Април, дирекно се допринесува за локалниот развој. Акцијата е поддржана од "Жито Вардар" - Велес, "АГРИА" - Велес, "Про Кредит Банка" - Филијала Велес, ЕГ "Грин Пауер" - Велес и ОО "Црван Крст" - Велес.     Создавајќи органски производи Општина Чашка уште еднаш ја потврдува тенденцијата за промоција на општината како здрава и еколошки чиста храна.

14.04.2011
Untitled Document
Точно е:
 
 
 
 
 
 
Пребарување:
Внесете клучни зборови:
  во
 
Актуелно:
 Новости
 Фото галерија

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2_servefile.html?option=full&order=1&type=&language=English&platform=WinXPSP2&esdcanbeused=1&esdcanhandle=0&hasjavascript=1&getpase=1
http://www.focus.org.mk
http://www.scoutveles.org.mk
http://www.undp.org.mk/
http://www.zels.org.mk
http://www.uslugi.gov.mk
http://www.exploringmacedonia.com/default.asp?ItemID=D1127355739FB94DBB71E2F4B2502610
http://www.dem.org.mk
http://www.metamorphosis.org.mk/
http://www.dai.com.mk/
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Caska, All rights reserved