Untitled Document
 Насловна   mak   eng    


 
18.06.2019 

Профил на општината
 Основни податоци
 Историјат на општината
 Инфраструктура
 Население
Јавни набавки
Општина Чашка
 Надлежности на општината
 Градоначалник
 Општински совет
 Посебни тела на Општината
 Општинска администрација
 Службен гласник
 Опис на услуги и потребни документи за добивање на истите
 Постапка за вработување во ЕЛС Чашка
 Информации од јавен карактер
 Статут на Општина Чашка
Формулари
 Барања
Култура
Невладини Организации
 Фондација ФОКУС
 ЗГ Галеби
Локален совет за превенција
Огласи
ЈПКД "Тополка"
Контакт
Барање


Новости

Саем на здрава храна - БОГОМИЛА 2011
...
15.04.2011
повеќе

Започна акцијата за калемење “ПРОЛЕТ 2011”
...
14.04.2011
повеќе

Усвоена програма од областа на урбанизмот
...
03.02.2011
повеќе

Подобрен образовниот процес
...
24.01.2011
повеќе

Реализирана работилница
...
23.01.2011
повеќе

Традиционално одбележување на Василица
...
14.01.2011
повеќе

Усвоена „Под стратегија за рурален развој“
...
29.12.2010
повеќе

Донесена ОПЕЕ
...
24.12.2010
повеќе

Усвоен буџетот на Општина Чашка за 2011 година
...
24.12.2010
повеќе

Информација за органски производители
...
20.12.2010
повеќе

Успешно одржана работилница
...
10.12.2010
повеќе

Регионален курс за “Одржливост и акција”
...
18.11.2010
повеќе

Ден на органско производство
...
15.11.2010
повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА КОМПИРИЈАДА 2010
...
10.11.2010
повеќе

Реализација на работилница
...
05.11.2010
повеќе

Донација од МПМ за Општина Чашка
...
01.11.2010
повеќе

Промовирање и заштита на производи
...
27.10.2010
повеќе

Информација за проектот МКЦ Чашка
...
25.10.2010
повеќе

Манастир Св. "Ѓорѓија" - Јасеново
...
25.10.2010
повеќе

Манастир Св. "Богородица" - Согле
...
25.10.2010
повеќе

Бетонирање на улица во Согле
...
19.10.2010
повеќе

Противпожарно возило за Чашка
...
08.10.2010
повеќе

Започна со реализација на нов проект
...
05.10.2010
повеќе

АГРО ЛИНК Чашка
...
27.09.2010
повеќе

Јавна расправа за ОВЖС козарска фарма
...
01.10.2010
повеќе

Известување за ОВЖС козарска фарма-Владиловци
...
01.09.2010
повеќе

14 години Општина Чашка
...
23.08.2010
повеќе

Набавено специјализирано возило
...
21.08.2010
повеќе

Изграден детски парк во Теово
...
19.08.2010
повеќе

21 Август 2010 - 14 години ОПШТИНА ЧАШКА
...
18.08.2010
повеќе

Извештај за донација во Согле
...
16.08.2010
повеќе

Рекoнструкција на регионалниот пат R-515
...
11.08.2010
повеќе

Топчеста флејта - ОКАРИНА
...
06.08.2010
повеќе

Топол Културен Бран во Општина Чашка
...
06.08.2010
повеќе

Промоција на економски капацитети
...
06.08.2010
повеќе

Претставување на Општина Чашка
...
11.07.2010
повеќе

Истражувања на територија на Општина Чашка
...
10.07.2010
повеќе

Успешно одржана партиципативна работилница
...
02.07.2010
повеќе

Параглајдинг Куп Чашка 2010
...
02.07.2010
повеќе

Успешно оддржана партиципативна работилница
...
01.07.2010
повеќе

Отворен Граѓански сервис центар
...
30.06.2010
повеќе

Успешна акција-зафатеноста на калемите е над 90%
...
21.06.2010
повеќе

Ресторан рибник Нежилово
...
20.06.2010
повеќе

Детски реквизити во Согле
...
18.06.2010
повеќе

АКЦИЈА „ Здравје за сите “
...
16.06.2010
повеќе

Студиско патување
...
14.06.2010
повеќе

Соопштение за јавна презентација и анкета
...
03.06.2010
повеќе

Успешно работи Дневниот центар за стари лица
...
02.06.2010
повеќе

Започна откупот на печурки
...
31.05.2010
повеќе

Мултиетнички Културен Центар - "Мозаик"
...
29.05.2010
повеќе

Оглас за доделување на договор за јавна набавка
...
27.05.2010
повеќе

Градежни активности во населба Оморани
...
25.05.2010
повеќе

Изградено игралиште во Согле
...
25.05.2010
повеќе

25 Jубилејни средби на извидници
...
17.05.2010
повеќе

Достава на предлози за заштитен знак
...
25.04.2010
повеќе

Успешно завршена акцијата за калемење
...
23.04.2010
повеќе

Започна акција за облагородување на дивата круша
...
22.04.2010
повеќе

asdf
21.04.2010
повеќе

Пристигна специјализираното возило за чистење снег
...
19.04.2010
повеќе

Акција за облагородување на дивата круша
...
16.04.2010
повеќе

Известување за одржување на јавна трибина
...
16.04.2010
повеќе

Оглас за доделување на договор за јавна набавка
...
07.04.2010
повеќе

Одбележан денот на шегата
...
01.04.2010
повеќе

Одржан "САЕМ НА ЗДРАВА ХРАНА - СОГЛЕ 2010"
...
29.03.2010
повеќе

Обнова на манастирскиот комплекс во с. Согле
...
23.03.2010
повеќе

Саем на здрава храна - СОГЛЕ 2010
...
22.03.2010
повеќе

Почит кон Ксенија Пајчин (1977-2010)
...
17.03.2010
повеќе

Закажана 15-тата седница на Совет
...
05.03.2010
повеќе

Промовиран ЛЕАП за Општина Чашка
...
05.03.2010
повеќе

Барање за рурален развој за 2010 година
...
25.02.2010
повеќе

Продолжен рокот за БАРАЊА од ИПАРД Програмата
...
25.02.2010
повеќе

Добиен неповратен грант
...
24.02.2010
повеќе

Барања за финансиска поддршка
...
15.02.2010
повеќе

Програма за изработка на урбанистички планови
...
03.02.2010
повеќе

Богојавление ВОДИЦИ
...
15.01.2010
повеќе

Новогодишна прослава на плоштадот на Општина Чашка
...
01.01.2010
повеќе

Новогодишна средба со претседателите на МЗ
...
29.12.2009
повеќе

Новогодишни честитки
...
29.12.2009
повеќе

Борба против корупцијата за подобро управување
...
11.12.2009
повеќе

Успешно спроведен проектот "Форуми на заедницата"
...
07.12.2009
повеќе

ЗЕЛС ЕКСПО 2009
...
27.11.2009
повеќе

Ден на дрвото-засадија својата иднинa
...
13.11.2009
повеќе

Успешна ИПАРД работилница
...
11.11.2009
повеќе

Покана за ИПАРД работилница
...
04.11.2009
повеќе

Заврши поднесувањето за субвенции
...
02.11.2009
повеќе

Идентификација на граѓанските приоритети
...
20.10.2009
повеќе

Активности на ООУ "Перте Поп Арсов"
...
15.10.2009
повеќе

Отворено игралиште во Богомила
...
14.10.2009
повеќе

Трета награда за ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНА ОПШТИНА
...
13.10.2009
повеќе

Известување за земјоделците
...
08.10.2009
повеќе

Изграден нов спортски терен од сопствени средства
...
01.10.2009
повеќе

Работна посета на ЗКИ на РМ на Општина Чашка
...
01.10.2009
повеќе

Закажана 9-тата седница на Совет
...
28.09.2009
повеќе

Закажана 8-мата седница на Совет
...
18.09.2009
повеќе

Отворен дневен центар за стари лица во Богомила
...
18.09.2009
повеќе

“МИНИ СМОТРА“ Велес – Голозинци 2009
...
14.09.2009
повеќе

Поставени привремени училници во Г. Врановци
...
11.09.2009
повеќе

Бесплатен учебник за секој ученик
...
07.09.2009
повеќе

Одбележани 13 години Општина Чашка
...
24.08.2009
повеќе

Одржана крводарителска акција
...
20.08.2009
повеќе

21 Август - ДЕН НА ОПШТИНА ЧАШКА
...
18.08.2009
повеќе

Закажана 7-мата седница на Совет
...
14.08.2009
повеќе

Известување за земјоделците
...
10.08.2009
повеќе

Илинденскиот марш 2009
...
29.07.2009
повеќе

Одржана јавна расправа за ЛЕАП
...
24.07.2009
повеќе

100 Дена
...
24.07.2009
повеќе

Чудна сличност
...
22.07.2009
повеќе

Закажана 6-тата седница на Совет
...
15.07.2009
повеќе

Проект за изведување на јавни работи
...
15.07.2009
повеќе

Информација за донација од ФОКУС
...
09.07.2009
повеќе

Тендер за превоз на вработени и ученици
...
09.07.2009
повеќе

Јавно известување за нацрт ЛЕАП
...
06.07.2009
повеќе

Фолклорна вечер
...
26.06.2009
повеќе

Комуникациски вештини и разрешување на конфликти
...
16.06.2009
повеќе

Втора детска ликовна колонија
...
15.06.2009
повеќе

Успешно реалиизрана обуката „ Акционо планирање“
...
04.06.2009
повеќе

"Обучен тим- квалитетни услуги"
...
02.06.2009
повеќе

Заврши поднесувањето за субвенции
...
01.06.2009
повеќе

ООУ "Лирија" - Прв патронен празник
...
25.05.2009
повеќе

Информација од "ФОКУС"
...
20.05.2009
повеќе

Парк на пријателството
...
18.05.2009
повеќе

Дефинирани цели, мерки и акции за ЛЕАП
...
12.05.2009
повеќе

Одбележан 7-ми мај - Денот на Полицијата
...
07.05.2009
повеќе

Првачиња во учебната 2009/2010 година
...
04.05.2009
повеќе

Да живее 1-ви МАЈ :)))
...
30.04.2009
повеќе

Совет за развој на "Вардарски плански регион"
...
29.04.2009
повеќе

Закажана 2-рата седница на Совет
...
28.04.2009
повеќе

Најубаво велигденско јајце
...
16.04.2009
повеќе

Велигденска честитка
...
14.04.2009
повеќе

Пројавен интерес за субвенции
...
14.04.2009
повеќе

Одржана првата конститутивна седница
...
10.04.2009
повеќе

Доделени уверенија за Градоначалник и Советници
...
10.04.2009
повеќе

Конститутивна седница на Совет на Општина Чашка
...
09.04.2009
повеќе

Одбележан 1- ви Април , денот на шегата
...
01.04.2009
повеќе

Хуманитарна акција
...
01.04.2009
повеќе

Активност од ученичкиот тим
...
01.04.2009
повеќе

Известување за земјоделците
...
23.03.2009
повеќе

Одржан Саемот за здрава храна во Теово
...
20.03.2009
повеќе

Саем на здрава храна - с. Теово
...
19.03.2009
повеќе

Потпишување на договори
...
19.03.2009
повеќе

Ден на дрвото-засадија својата иднина
...
15.03.2009
повеќе

Закажана 66-тата седница на Совет
...
13.03.2009
повеќе

Поддршка од Прокредит банка
...
13.03.2009
повеќе

Објава
...
26.02.2009
повеќе

Закажана 65-тата седница на Совет
...
19.02.2009
повеќе

Добиен минибус за превоз на ученици
...
19.02.2009
повеќе

Заврши поднесувањето за субвенции
...
18.02.2009
повеќе

Реализиран АГРОКАРАВАН
...
17.02.2009
повеќе

Известување за пчеларите
...
13.02.2009
повеќе

Агро караван на Прокредит Банка
...
11.02.2009
повеќе

Пројавен интерес за финансиска поддршка
...
05.02.2009
повеќе

Известување за земјоделските производители
...
02.02.2009
повеќе

Програма за Вардарскиот Плански регион
...
02.02.2009
повеќе

Закажана 63 Седница на Совет
...
20.01.2009
повеќе

Обележано "Богојавление Водици"
...
20.01.2009
повеќе

Чеситки по повод новогодишните празници
...
26.12.2008
повеќе

Новогодишна програма од учениците од општина Чашка
...
26.12.2008
повеќе

Закажана 63-та Седница на Совет
...
19.12.2008
повеќе

Презентација на Нацрт Буџет на Општина Чашка
...
18.12.2008
повеќе

Избран проект во “Форуми во заедницата“
...
10.12.2008
повеќе

Работна посета на Министерот за економија
...
09.12.2008
повеќе

Јавна презентација и јавна анкета
...
09.12.2008
повеќе

Закажана 61 Седница на Совет
...
24.11.2008
повеќе

Успешно завршен проектот за данок на имот
...
24.11.2008
повеќе

Оддржана работилница „ Фокусирај и креирај“
...
21.11.2008
повеќе

Успешно реализирана јавна расправа за ЛЕР
...
13.11.2008
повеќе

Оглас за продажба на движни ствари
...
10.11.2008
повеќе

Информација за земјоделците
...
10.11.2008
повеќе

Јавна расправа за ЛЕР на Општина Чашка
...
10.11.2008
повеќе

Информативна средба со пензионерите
...
06.11.2008
повеќе

Информација
...
04.11.2008
повеќе

Одржана 2-ра работилница за ЛЕР
...
03.11.2008
повеќе

Активности за подобра наплата на Данок на имот
...
24.10.2008
повеќе

Програма за развој на Општина Чашка (2009- 2014)
...
24.10.2008
повеќе

Обука - „Подготовка и изработка на бизнис план“
...
24.10.2008
повеќе

Закажана 60 Седница на Совет
...
17.10.2008
повеќе

Започна процесот за изработка на Стратегија за ЛЕР
...
14.10.2008
повеќе

5-та форумска сесија
...
07.10.2008
повеќе

"Собирај денес - мисли за утре"
...
01.10.2008
повеќе

Закажана 59 Седница на Совет
...
16.09.2008
повеќе

Проект - АГБИЗ
...
04.09.2008
повеќе

Одржан "Едукативен час"
...
04.09.2008
повеќе

Свеченост во с. Отиштино
...
02.09.2008
повеќе

Старт на учебната 2008/2009 година
...
01.09.2008
повеќе

Активности на Општина Чашка
...
01.09.2008
повеќе

Ден на Општина Чашка - 21 АВГУСТ
...
15.08.2008
повеќе

Закажана 58-мата седница на Совет
...
13.08.2008
повеќе

Честитки по повод ИЛИНДЕН
...
01.08.2008
повеќе

Општина Чашка прогласена за најотчетна општина
...
21.07.2008
повеќе

Транспарентна наплата на ЈПКД “Тополка”
...
20.07.2008
повеќе

Формиран Локален совет за превенција
...
14.07.2008
повеќе

Ерван Фуере во повторна посета на Чашка
...
14.07.2008
повеќе

Закажана 57-мата седница на Совет
...
11.07.2008
повеќе

Втора фаза на фискална децентрализација
...
30.06.2008
повеќе

Размена на искуства и практики
...
30.06.2008
повеќе

Настап на КУД "Косломеј" од Сопот - Белград
...
24.06.2008
повеќе

Детска ликовна колонија
...
20.06.2008
повеќе

Закажана 56-тата седница на Совет
...
16.06.2008
повеќе

Втора форумска сесија
...
12.06.2008
повеќе

Јавна презентација на нацрт-урбанистички план
...
12.06.2008
повеќе

Закажана 55-та седница на Совет
...
14.05.2008
повеќе

Потпишан договор за изработка на ЛЕАП
...
12.05.2008
повеќе

Свеченост по повод реализација на ПЕП проектот
...
09.05.2008
повеќе

План за соработка со ЗГ и фондации
...
12.05.2008
повеќе

Посета на гробот на Гоце Делчев
...
05.05.2008
повеќе

Крводарителска акција
...
30.04.2008
повеќе

Честитки по повод ВЕЛИГДЕН
...
24.04.2008
повеќе

Амбасадорот Фуере во посета на Чашка
...
24.04.2008
повеќе

Проект за изработка на ЛЕАП за општина Чашка
...
24.04.2008
повеќе

Проект за модернизација на образованието
...
21.04.2008
повеќе

Благодарност од ИО "Димитар Влахов" - Велес
...
19.04.2008
повеќе

Одржана "Нултата сесија"
...
11.04.2008
повеќе

Измени и дополни на Закон за управување со отпад
...
08.04.2008
повеќе

Априлијада 2008
...
01.04.2008
повеќе

Спогодба за заеднички линиски превоз
...
27.03.2008
повеќе

Саем на здрава храна - Извор 2008
...
22.03.2008
повеќе

Форуми на заедниците во Чашка
...
20.03.2008
повеќе

Признание за хуманост
...
14.03.2008
повеќе

Саем на здрава храна
...
18.03.2008
повеќе

Соопштение - приватизација на градежно земјиште
...
14.03.2008
повеќе

Ден на дрвото - Засади ја својата иднина
...
13.03.2008
повеќе

Закажана 53-та седница на Совет на општина Чашка
...
10.03.2008
повеќе

Поддршка од ЗЕЛС за ЕЛС
...
25.02.2008
повеќе

Одржана работилница на КОМЗ
...
22.02.2008
повеќе

Свеченост по повод затварање на проектот
...
21.02.2008
повеќе

Работилница - Градење на капацитети и вмрежување
...
20.02.2008
повеќе

ООУ "Тодор Јанев" Чашка - 14 февруари
...
20.02.2008
повеќе

Програма - Форуми во заедницата
...
20.02.2008
повеќе

Ден на дрвото
...
20.02.2008
повеќе

Професионален развој
...
12.02.2008
повеќе

Закажана 51 седница на Советот на Општина Чашка
...
08.02.2008
повеќе

Реализиран нагледен час при ООУ "Тодор Јанев"
...
08.02.2008
повеќе

Одржана крводарителска акција
...
05.02.2008
повеќе

Рециклирај денес-мисли на утре
...
07.02.2008
повеќе

Програма за изработка на урбанистички планови
...
23.01.2008
повеќе

ДЕКЛАРАЦИЈА за ГМО слободна зона
...
23.01.2008
повеќе

Со партнерство до квалитетно образование
...
10.01.2008
повеќе

ООУ "Тодор Јанев" го одбележа 8ми декември
...
13.12.2007
повеќе

Презентација на Буџет на Општина Чашка за 2008
...
13.12.2007
повеќе

Закажана 48-та седница на Советот на општина Чашка
...
11.12.2007
повеќе

Село Долно Јаболчиште со нов спортски терен
...
10.12.2007
повеќе

Известување
...
27.11.2007
повеќе

Реализирани повеќе комунални и еколошки проекти
...
26.11.2007
повеќе

Пошумени 100 хектари во околината на Чашка
...
26.11.2007
повеќе

Спогодба за организирање на јавен линиски превоз
...
26.11.2007
повеќе

Саем на општини "ЗЕЛС ЕКСПО 2007"
...
19.11.2007
повеќе

Сеченица 17.10.1944 - 17.10.2007
...
17.10.2007
повеќе

Затворање на браната "ЛИСИЧЕ"
...
07.09.2007
повеќе

Старт на учебната 2007/2008 година
...
03.09.2007
повеќе

Свеченост во с. Отиштино
...
03.09.2007
повеќе

Повик за ажурирање на податоците
...
03.09.2007
повеќе

Тешкотии од наталожените долгови
...
21.08.2007
повеќе

21 Август - Ден на Општина Чашка
...
20.08.2007
повеќе

Пожари беснеат и на територијата на Општина Чашка
...
26.07.2007
повеќе

Реализирање на комунални и еколошки проекти
...
18.07.2007
повеќе

Работно-едукативен летен камп “Чеплес 2007“
...
17.07.2007
повеќе

Згаснато подрачното основно училиште во с. Теово
...
18.07.2007
повеќе

Отворен етно музеј во с.Бистрица
...
11.07.2007
повеќе

Издавање на годишен извештај за 2006 година
...
15.06.2007
повеќе

Отворени "Дигитални Младински Клубови"
...
23.05.2007
повеќе

Со проект на USAID до подобро образование
...
10.04.2007
повеќе

Донација за ООУ "Тодор Јанев"-Чашка
...
05.04.2007
повеќе

Одбележан "Денот на пролетта"
...
23.03.2007
повеќе

Благодарници и признанија од Црвениот крст
...
20.03.2007
повеќе

Саем на здрава исхрана
...
20.03.2007
повеќе

Одржана комеморација кај месноста Камила
...
21.02.2007
повеќе

Презентација за изработка на стратешки планови
...
20.02.2007
повеќе

Акција за уредување на просторот во Населба Чашка
...
09.02.2007
повеќе

Општина Чашка го промовира туризмот
...
25.01.2007
повеќе

Обележано "Богојавление Водици"
...
19.01.2007
повеќе
Untitled Document
Точно е:
 
 
 
 
 
 
Пребарување:
Внесете клучни зборови:
  во
 
Актуелно:
 Новости
 Фото галерија

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2_servefile.html?option=full&order=1&type=&language=English&platform=WinXPSP2&esdcanbeused=1&esdcanhandle=0&hasjavascript=1&getpase=1
http://www.focus.org.mk
http://www.scoutveles.org.mk
http://www.undp.org.mk/
http://www.zels.org.mk
http://www.uslugi.gov.mk
http://www.exploringmacedonia.com/default.asp?ItemID=D1127355739FB94DBB71E2F4B2502610
http://www.dem.org.mk
http://www.metamorphosis.org.mk/
http://www.dai.com.mk/
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Caska, All rights reserved