Општина Чашка ја известува јавноста дека на ден 01.06.2022 година (среда) во раните утрински часови од 06.00 часот до 08.00 часот на територијата на Општина Чашка со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови ќе се врши ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА И ЈАВНИ ПОВРШИНИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ЧАШКА ЗА 2022 ГОДИНА– СО АВИОТРЕТМАН ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

Со Авиотретманот ќе бидат опфатени следните населени места:

Се известуваат пчеларите во времето на прскање и 3 до 4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства. Во случај на променети временски услови (врнежи, ветер) прскањето ќе биде одложено за наредниот ден во истиот временски период.

Средството со кое ќе се врши третман на ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА И ЈАВНИ ПОВРШИНИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ЧАШКА ЗА 2022 ГОДИНА– СО АВИОТРЕТМАН ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ , согласно спроведената јавна набавка e CICERON 20 ULV т.е KULFAK 50 EC.