Денеска од страна на Општина Чашка се предадени 175 таблети на директорите на Општинските основни училишта кои Министерството за образование и наука ги додели за основните училишта во општина Чашка за учениците од 4 и 5 одделение кои припаѓаат на социјално ранливи семејства.