Општинската организација на Сојузот на борците на НОАВМ Велес во соработка со Општина Чашка, ООУ„Тодор Јанев“ од Населба Чашка достојно го одбележаа денот, 74 години од формирањето на Осмата МНОУБ во село Отиштино.

Делегациите положија цвеќе и со културно- историска програма од ООУ„ Тодор Јанев“ за миг се потсетиме на минатото, на историјата, а денес да владее …

разумот кај сите.