Завршна форумска сесија

Локалната самоуправа – Чашка со соработка на УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, а во рамките на проектот “Зајакнување на општинските совети” на 30.11. 2021 година со почеток во 12:30 часот ќе ја оддржи завршната форумска сесија во салата на ООУ “Тодор Јанев” – Населба Чашка. Се покануваат сите заинтересирани жители да присуствуваат […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради интервенции на нисконапонската електрична мрежа, на ден 23.11.2021 (вторник) година во периодот од 09:30 до 13:30 часот без напојување со електрична енергија ќе бидат корисниците на истата во населба Чашка.

Директни средби по населени места

Реализација на активности на проектот “Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво” реализиран од НВО Инфо Центар во соработка со Активо од Велес поддржани од меѓународниот ценатр “Улоф Палме” од Шведска и Општина Чашка организираат настани, посети на населените места со цел собирање на потреби и приоритети со посебен осврт на малцинските заедници. Општина […]

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за планскиот документ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА за А4 – времено сместување на КП бр. 298 и дел од КП бр. 299, КО Владиловци, Општина Чашка

Почитувани граѓани, На 11.08.2021 година од страна на Градоначалникот на Општина Чашка донесена е Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за планскиот документ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА за А4 – времено сместување на КП бр. 298 и дел од КП бр. 299, КО Владиловци, Општина Чашка под бр 09-1294/1 и истиот е доставен до Министерство за […]

ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ОПШТИНА ЧАШКА

Градоначалникот на Општина Чашка, Горан Стојановски оствари успешна работна средба со амбасадорот на Република Полска во Северна Македонија, Н.Е. Војциех Тицињски, во претставништвото на амбасадата. При денешната средба официјално се потпиша и договор за грант во висина од 10.330 евра за реализација на проектот ,,Мултифункционални спортски терени” – инвестиција за населените места Лисиче и Бањица. […]

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за планскиот документ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО СО НАМЕНА А4.1 ЗГРАДИ ЗА ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ СО АПАРТМАНИ И СТУДИЈА НА ДЕЛ ОД КП 46 И ДЕЛ ОД КП 8 КП ПАПРАДИШТЕ, ОПШТИНА ЧАШКА

Почитувани граѓани, На 29.10.2021 година од страна на Градоначалникот на Општина Чашка донесена е Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за планскиот документ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО СО НАМЕНА А4.1 ЗГРАДИ ЗА ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ СО АПАРТМАНИ И СТУДИЈА НА ДЕЛ ОД КП 46 И ДЕЛ ОД КП 8 КП ПАПРАДИШТЕ, ОПШТИНА ЧАШКА под бр […]

Конститутивна седница на советот на Општина Чашка

СЕДНИЦА НА СОВЕТ

Денес, 11.11.2021 година се оддржа конститутивната седница на Советот на Општина Чашка . Советот брои 11 членови од кои 4 советници се од редовите на Коалицијата “Најдоброто за мојата Општина“ предводена од СДСМ, 4 советници се од редот на Коалицијата “Сите Заедно“ која ја сочинуваат партиите ДУИ, АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ И АЛТЕРНАТИВА, и тројца советници […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ за одржување на јавна презентација и консултација

ИЗВЕСТУВАЊЕза одржување на јавна презентација и консултација на изготвен драфтПлан за управување со животна средина и социјални аспекти за прокет за “Изградба на улица „1“ со краци во с.Горно Јаболчиште”, Чашка на 12.11.2021 (петок) во 11 часот Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од страна на Единицата […]