Форумска сесија – „Зајакнување на општинските совети“

ПОКАНА Локална самоуправа – Чашка во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, а во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“ почнува со реализација на  Форуми во заедницата и Ве поканува да бидете дел од нив.Во покануваме да присуствувате на форумот на заедница каде, Вие со вашите идеи и потребите одлучувате […]

Оддржан првиот форум во Чашка

Локалната самоуправа во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“започна со реализација на  Форуми во заедницата. Првиот форум за оддржа на 26 февруари 2020 година на кој активно учествоо земаа учесници, претставници од месното население односно месните заендици, претставници од институциите и тоа :ООУ […]

Покана за втора форумска сесија на “Форуми во заедницата”

Локална самоуправа – Чашка во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, а во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“ почнува со реализација на  Форуми во заедницата и Ве поканува да бидете дел од нив. Во покануваме да присуствувате на форумот на заедница каде, Вие со вашите идеи и потребите одлучувате […]

Соопштение од Кризен штаб на општина Чашка

Почитувани, На ден 15.03.2020 година се одржа состанок на Кризниот штаб на општина Чашка, каде се дискутираше за моменталната состојба на нашата општина настаната како резултат на опасноста од ширање на Covid-19 (коронавирус) Од состанокот произлегоа заклучоци и се превземаат следните мерко на превенција од ширење на Covid-19 (коронавирус): 1. Општина Чашка формира мобилен тим за […]

ПРИЈАВИ СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Во состојби на стрес и домашна изолација насилството може дополнително да ескалира. Никој не треба да се чувствува дека е оставен сам на себе.Факторите кои влијааат на интензивно зголемување на стресот на граѓаните, фрустрациите, страв и силна загриженост за иднината, агресивно однесување, изливи на нервоза, зголемена потреба за контрола и изразување моќ, насилно решавање на […]

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

ПРИЈАВИ СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Во состојби на стрес и домашна изолација насилството може дополнително да ескалира. Никој не треба да се чувствува дека е оставен сам на себе.Факторите кои влијааат на интензивно зголемување на стресот на граѓаните, фрустрациите, страв и силна загриженост за иднината, агресивно однесување, изливи на нервоза, зголемена потреба за контрола и изразување моќ, насилно решавање на […]

Соопштение од Кризен штаб на општина Чашка

Почитувани, На ден 15.03.2020 година се одржа состанок на Кризниот штаб на општина Чашка, каде се дискутираше за моменталната состојба на нашата општина настаната како резултат на опасноста од ширање на Covid-19 (коронавирус) Од состанокот произлегоа заклучоци и се превземаат следните мерко на превенција од ширење на Covid-19 (коронавирус): 1. Општина Чашка формира мобилен тим за […]

Покана за втора форумска сесија на “Форуми во заедницата”

Локална самоуправа – Чашка во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, а во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“ почнува со реализација на Форуми во заедницата и Ве поканува да бидете дел од нив. Во покануваме да присуствувате на форумот на заедница каде, Вие со вашите идеи и потребите одлучувате […]

Оддржан првиот форум во Чашка

Локалната самоуправа во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“започна со реализација на Форуми во заедницата. Првиот форум за оддржа на 26 февруари 2020 година на кој активно учествоо земаа учесници, претставници од месното население односно месните заендици, претставници од институциите и тоа :ООУ […]